Meillä oli ilo toteuttaa Pattijoelle uusi päiväkoti KVR-urakkana. Kohteen väritysteema julkisivussa luo rakennukselle muistettavan ja persoonallisen ilmeen.

Päiväkodin ryhmätiloissa erityistä huomiota tilasuunnittelussa on asetettu runsaan luonnonvalon saamiseksi lasten toiminnalle. Ikkunoiden monipuolinen sommittelu tuo elämyksellisyyttä ja persoonallisuutta sisätiloihin. Käyttäjien koko on huomioitu myös sommittelussa: ikkunoita on sijoiteltu eri korkeuksille, jotta myös pienimmät voisivat nähdä ulos.

Sisätilat koostuvat solumaisista tila-alueista. Ryhmätilat ja lepohuoneet levittäytyvät kompaktisti ulkoseinävyöhykkeille, kun taas rakennuksen keskeisimmät alueet on varattu yhteiskäyttötiloille, muodostaen päiväkodin toiminnallisen sydämen. Tämä toiminnallinen sydän käsittää liikunta-monitoimisalin sekä ruokasalin liittyvine toimintoineen. Henkilökunnan tilat sekä vaatehuollon ja siivouksen tilat on jäsennöity rakennuksen keskialueelle, jotta ne olisi helposti saavutettavissa kaikista tiloista. Lepohuoneiden sijoittelu pareittain mahdollistaa nukkumishetkien valvonnan yhden työntekijän toimesta, tehostaen henkilökunnan ajankäyttöä. Jakoseinien avulla eri tiloissa saadaan monipuolista muunneltavuutta ja mahdollistetaan lukuisten erilaisten tilavariaatioiden syntyminen.

Sisätilojen väritys perustuu rauhalliseen värimaailmaan, jota täydentävät harkitut kontrastit. Luonnollinen perussävymaailma ja irtotekstiilien ja irtokalusteiden väripirskahtelu tuovat kokonaisuuteen lämpöä, eloa ja viihtyisyyttä. Kontrasteja sisältävä kokonaisuus helpottaa kaikkien käyttäjäryhmien toimintaa. Sisäpintamateriaalien valinnoissa on korostettu pitkää käyttöikää, helppoa huollettavuutta, sisäilmastomyötäisyyttä, esteettistä miellyttävyyttä unohtamatta.

Kohde valmistui kesällä 2020.

 

Tilaaja: Raahen kaupunki

KVR-urakoitsija: Rakennus Miilukangas Oy

LVI-urakoitsija: Oulaisten LVI Oy

Sähköurakoitsija: Kuusisalo Oy

Pää- ja arkkitehtisuunnittelu: Avario Oy

Rakennesuunnittelu: Raksainssit Oy

LVIA-suunnittelu: JJMC Oy

Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Ari Heikkinen Oy

Kohdetiedot

Tilaaja: Raahen kaupunki

Valmistumisvuosi: 2020

Urakkamuoto: KVR-urakka

Paikkakunta: Raahe

Luokitus: P1-kohde

Viimeisimmät referenssit

  • Kalajoki Jäkälätien kerrostalo, 2023

  • Vihannin koulukeskuksen liikuntasali, 2023

  • Pattijoen palvelutalo, 2022

  • Kestilän alakoulu ja päiväkoti, 2022

  • Limingan liikuntahalli, 2022